phone

Illóolaj párologtató hatásai

Aroma Diffúzor


MI AZ ILLÓOLAJ-DIFFÚZOR?

Az illóolajok természetes módon használják az aromaterápiát. A diffúzor segít ebben a folyamatban. Az illóolaj-diffúzorok lehetővé teszik az illóolaj illatának elosztását az egész szobában.

A legalapvetőbb szinten az illóolaj-diffúzorok úgy működnek, hogy diszpergálják az illóolajokat a levegőbe, hogy belélegezzék és a test könnyen felszívja. További előnyként a legtöbb illóolaj kellemes illatot bocsát ki a levegőbe, ha diffúzoron keresztül terjed, és tisztítja a levegőt elpusztító baktériumokat és gombákat is.

Az ultrahangos diffúzorok gyógyító illóolajokat adnak a levegőbe negatív ionok formájában. Ezek a diffúzorok kapják a nevüket az illóolajok mikrorészecskékké történő lebontására használt ultrahangos rezgésekből, lehetővé téve az olaj nagyon finom ködként, gőzzel keverve történő szétszóródását a levegőbe. A folyamat nem okoz sok zajt, lehetővé téve a diffúzor rendkívül csendes működését - ideális pihenésre, alvásra és munkavégzésre.

A diffúzor támogatja az egészségét

A diffúzió fontos szerepet játszik az egészség és a wellness területén. Gondolj egy pillanatra a vízre. Szükségünk van rá, hogy éljünk. Sokkal jobban érezzük magunkat, ha vízben vanünk. Szeretjük a víz funkcióit és a szökőkutak. Jobban pihenhetünk a medence, a tó és a tenger mellett. Élvezzük a vízeséseket és a vízi parkokat. A víz vonzza minket, mert ez segít nyugodni és könnyebben lélegezni! Az emberek vízszintje akár 75% lehet a születés napján. Annyira értelme van, hogy jobban érezzük magunkat a helyiségekben, ahol egy diffúzor működik.

Az illóolajok elképesztően hatékonyak Aroma Diffúzor használatával

Tehát megváltoztatják a kellemetlen szagokat okozó molekulák szerkezetét, nem pedig elfedik őket. Tehát a káros illatokat helyettesítheti a természetes eredetű illóolajokkal. De támogatják a baktériumok és baktériumok levegőben történő eltávolítását is. És mindent megtesznek az oxigén elérhetőségének javítása érdekében - ez csak három példa erre a szelíd éteres támogatásra.

Milyen gyakran és mennyi ideig használhatjuk?

A hidegvizes diffúzor egész nap és egész éjjel biztonságosan működhet, ha figyelembe veszi a víz és az illóolajok arányát, és csak kiváló minőségű illóolajokat használ. A biztonságos arány körülbelül 4-8 csepp illóolaj és 400 ml víz. Ha több csepp olajat használ, kövesse az utasításokat, és ne porlasztjon el egyszerre 5 cseppnél többet, mint 20 percig. Ezután kb. 2 órás szünetet tart, majd újra 20 percig porlasztja.

A legfontosabb tippek vásárlás előtt

Az Aroma diffúzor vásárlása előtt fordítson különös figyelmet a következő tulajdonságokra, és hasonlítsa össze őket igényeivel vagy igényeivel:

Mennyiség:  Minden aromájú diffúzor teszt során megmértem a hangerőt a stúdiómban, és megjelöltem a tesztjelentésben. Tehát összehasonlíthatja az egyes illatporlasztókat. A 30 dB alatti aromás diffúzorok nagyon csendesek. Valójában azt hallja, hogy egy 20 négyzetméteres helyiségben porlasztót hajt végre, ha 40dB-nél nagyobb lehet.

A maximális működési idő és a víztartály ideális mérete: Az összehasonlító vizsgálatból származó legtöbb aroma diffúzor óránként kb. 35 ml vizet fogyaszt. Ha az eszközt 12 órán át folyamatosan kell üzemeltetni, akkor 500 ml-es eszközre van szüksége.

Maximális szobaméret: az óránként elárasztott folyadék mennyisége jó mutatója a szoba méretének. Bélyegképként a millilitert óránként felére csökkentheti, és megkaphatja az ajánlott szobaméret  négyzetméterben. A rajongónak is szerepe van. Ha több szakaszból áll, akkor a legmagasabb szintet használtuk az ajánlott helyiségméret mérésére az Aroma Diffúzor összehasonlításban. Vegye figyelembe a tartály térfogatát - kiszámolhatja az üzemidőt úgy, hogy elosztja a permetezett folyadék óránkénti mennyiségét.

Automatikus kikapcsolás: ha az illatporlasztót felügyelet nélkül is el szeretné hagyni, akkor feltétlenül ellenőrizze, hogy a diffúzor automatikusan ki van-e kapcsolva. Ebben az esetben a készülék kikapcsol, ha nincs folyadék. 

Időzítő funkció: néhány parfüm porlasztó hez időzítő funkcióval, és kapcsolja be a kiválasztott időpontban  - általában 1, 2 vagy 3 óra - ra.

Világítás: Az illatporlasztók többnyire dekoratívak  és LED-es világítással rendelkeznek. Ezt általában közvetlenül az eszközön  lehet be- és kikapcsolni. Néhány aromaterjesztővel a fény nem kapcsolható be, és folyamatosan világít. Számos aromaporlasztó különböző színeket is kínál, amelyeket automatikusan rögzíteni  vagy megváltoztatni lehet.

Könnyű tisztítás: Ha a diffúzort könnyű szétszerelni, akkor általában nagyon jól megtisztíthatja. Ezt minden aroma-diffúziós teszt során kijelentem.

Az Aroma diffúzorok így működnek: funkció, felépítés és alkalmazás

Aroma diffúzorok valójában illatosító és ködvíz, illatolajjal  a szoba levegőjében. Az Aroma diffúzorban desztillált víz vagy csapvíz van, aromák dúsításával vagy anélkül , illatolaj formájában. Az úgynevezett piezoelektromos hatás miatt  röviddel a porlasztó üzembe helyezése után a köd formájában lévő folyadék porlasztódik a helyiségbe. A köd képződése itt olyan mechanikus rezgésekkel zajlik, amelyek elérik a 3 megahertz értéket, és így az ultrahangos tartományban vannak. A köd beépített ventilátort  használ az aroma-diffúzorok az összehasonlító tesztünkből a helyiségbe szállítottak és ott terjedtek. Az, aki aromaolajjal dolgozik a porlasztóban, így ködként idézi az illatot a nappaliba. Az ultrahangos rezgéstechnika és a készülék hőhiánya miatt az Aroma diffúzorokat ultrahang vagy hideg porlasztóknak is nevezik.

Különbség a párásító és az aromás porlasztó között

A nedvesítő és az aroma diffúzor közötti nagy különbség  a kapacitása. Például tiszta párásítót használunk faházunkban, hogy megakadályozzuk a fatuskók és a bútorok kiszáradását. Ezért több liter vizet kell vennie, amely lassan elpárologhat. Az aromás diffúzorok  kapacitása összehasonlítva mindegyik alacsony volt, 100 - normál 500 ml között . Így az Aroma porlasztó a készüléktől függően elpárologtathatja és párásíthatja a normál, akár 35 négyzetméteres lakóteret. Egy tiszta párásító  szintén nincs funkciója, hogy az aromás olajat elpárologni. Így illatosítással nem gazdagíthatja a szoba levegőjét. A párásítóknál szintén hiányzik a nappali és a világítási dekoráció. Időközben ez az Aroma diffúzorok standard - de a fény általában kikapcsolható és színesben szabályozható.

Aroma diffúzorok anyaga

Szinte minden, a piacon elérhető aromaporlasztó műanyagból készül. A gyakran meglévő fa megjelenés PVC-ből készül, mivel olcsón kezelhető és ellenáll a vízgőznek. Az aroma-diffúzorok némelyike üvegből vagy kerámiaból  készül, és a legmagasabb árkategóriában találhatók. Csak ezek az anyagok alkalmasak az aromaolaj hozzáadásához a vízbe, amely nem hatol be az illatba az anyagba. Tehát időről időre megváltoztathatja a szoba illatát. Az Aroma Diffuser összehasonlításban azt találtuk, hogy a PVC jobb átvilágításához jobb, mint az üveg vagy kerámia diffúzorok.

Melyik víz és melyik olaj használata ajánlott az aromás diffúzor számára?

Azt javaslom, hogy desztillált vizet vagy szűrt vizet használjon az Aroma diffúzorhoz. Itt teljesen elegendő egy szűrő. Ellenkező esetben mészmaradványok képződnek az egységben, hacsak a háztartás nem rendelkezik vízkőtelenítő rendszerrel. Ha a porlasztóban maradványi mész marad, akkor ez csak korlátozott mértékben működik. A desztillált víz használata több erőfeszítéssel jár, de az illatporlasztó jobban működik és hosszabb ideig él. Bár az elektromos ultrahangos porlasztó nem csak a folyadékot porlasztja, hanem a mész, az ásványi anyagok, az illatanyagok és az illóolajok is. Természetesen az ön döntése, hogy parfümolajat használ a diffúzorban, vagy csak párásítóként használja-e. De ha aroma-olajat szeretne hozzáadni a porlasztóhoz, feltétlenül használjon vízben oldódó olajat. Csak ezek oszthatók el a vízben, és így egyenletesen elpárolognak a helyiségben. A vízben oldódó olajok sem hagynak maradékot az aroma diffúzorban. Használata nélkülözhetetlen olajok illata én nem ajánlom. Ez az aroma-diffúzor összehasonlítását eredményezte az összes eszközben, hogy kevés illat alakuljon ki a helyiségben.

Az aroma diffúzor működése

A kézikönyv általában minden lényeges információt megad. Sajnos az Aroma Diffúzor összehasonlításban gyakran csak angolul vagy képek nélkül. Az illatporlasztók többnyire önmagukban vannak. A különböző illatporlasztók vezérlőelemei gyakran azonos funkciókkal és hasonló elrendezéssel rendelkeznek:

Időzítő: a futási idő ismételt megnyomásával választható ki és korlátozható. Általában 1, 2 vagy 3 órán át, és végtelenségig, amíg a porlasztó automatikusan le nem áll.

A világítás színváltozása: átkapcsolható egy stabil, tartós kívánt szín vagy az automatikus váltás között, és nincs világítás

A ködszabályozás intenzitása: itt választhat intervallum módot (felváltva be és ki) vagy a ventilátor különböző fokozatait.

Az Aroma Diffúzor tisztítása

Ha desztillált vizet vízoldható illatanyag-olajjal használ az illatporlasztó működtetéséhez, akkor rövid tisztítás elegendő. Ehhez hetente egyszer vagy havonta egyszer öblítse le az aroma diffúzort vízzel vagy vízzel mosogatószerrel . Ügyeljen arra, hogy semleges és illatmentes mosogatószert használjon. Ellenkező esetben a következő porlasztásnál megvan ez a helyiségben. A vízkőtelenítő  vagy más tisztítószer  használata káros  a porlasztókészülékre, ezért kerülendő.