Mi az anticellulit masszázs? Masszázs hatások a narancsbőrre

Anticellulit masszázs speciális esztétikai orvosi irodákban, de otthon is elvégezhető. A legnépszerűbb az anticellulit masszázs kínai köpölyözéssel. Használhat masszírozókat, keféket és krémeket is.

A cellulit multifaktoriális etiológiájú betegség. Ez a bőr domborzatának rendellenessége, amely a narancsbőr néven ismert felületének megjelenésében megváltozik. Az anticellulit masszázs nagyon pozitív hatással jár a cellulit enyhítésében.

Mi a cellulit?

A cellulit a zsírszövet hibája, amely a bőr alatti szövet ödéma-rostos-szklerotikus változásaiból áll. A comb, térd, csípő, fenék és váll körüli egyenetlen és összehajtott bőrfelület, valamint csomók és megvastagodások nyilvánulnak meg.

Speciális anticellulit masszázsok

A cellulóz vagy lipomasszázs olyan eljárás, amelyet vákuummasszázs alkalmazásával hajtanak végre . Ez egy speciális fej segítségével történik, mozgatható görgőkkel, amelyek a szívócsőhöz vannak csatlakoztatva. A kivitelezés ellenjavallatai: terhesség, elszakadt erek, visszér , magas vérnyomás, phlebitis , rák és bőrkárosodás.

Egyik típusa az endermológia, amelyet a cellulit kezelésének leghatékonyabb módszerének tartanak. Ez a kezelés két hermetikus kamrába helyezett elektronikus vezérlésű henger használatán alapul, amelyek negatív nyomással együtt működnek. A masszázsnak alávetett személy egy speciális öltönyt vesz fel , amely megvédi a bőrt a sérüléstől és csúszik a fej.

Hatékony masszázs a cellulit elleni küzdelemben a pressoterápia, vagyis a kompressziós terápia . Ezt pneumatikus masszázs segítségével hajtják végre. A szövet a véráramlás irányába összenyomódik, ami serkenti vénás kiáramlását és csökkenti a duzzanatot. A pressoterápia ellenjavallatai: szívbetegségek és keringési elégtelenség, pacemaker, pszichoszomatikus rendellenességek, fémprotézisek, epilepszia, légzési elégtelenség, vese- és májbetegségek, rák, aktív fertőzések és alacsony fokú láz. 10-12 masszázs ajánlott.

A meleg gyertyaolajjal végzett masszázs szintén anti- cellulitisz. A szójaolaj, a kókuszolaj és a méhviasz tartalmának köszönhetően olyan filmet hoz létre a bőr felszínén, amely megakadályozza a vízveszteséget, hidratál, feszesít és fiatalít. A gyertyamasszázs ellenjavallatai: allergia hatóanyagaikra, rák, lázbetegségek, vérrögök, bőrbetegségek és anyajegyek, vérzés, terhesség és menstruáció. 12 masszázs sorozat ajánlott.

Anticellulit masszázs otthon

Anticellulit masszázs otthon is elvégezhető. Szisztematikusan kell végrehajtani - minden nap, legalább 5 percig. A testformálás és a narancsbőr csökkentése a zsírsejtek lebontásával érhető el a kötőszövet mechanikai stimulálása eredményeként. Erre a célra a legjobb anticellulit masszázst végezni masszírozóval, amely lehet fa, ultrahangos, vákuum vagy elektromos. Végezhet cellulitecset masszázst is. A test száraz ecsetelése ajánlott. A bőrt előzetesen meg kell tisztítani, nem dörzsöli sem testápolókkal, sem hidratáló olajokkal.

Hogyan végezhet magának cellulitmasszázst?

Anticellulit krémet kell felvinni a testre, és simító mozdulattal be kell dörzsölni a térdtől az ágyék felé. A comb mindkét kezével a térd fölé van tekerve, úgy, hogy a hüvelykujjak egymással párhuzamosak legyenek. A testre nyomást gyakorolva a karok fokozatosan felfelé mozognak. Ezt a tevékenységet többször megismételjük, és a kezeket a láb középső részéből kezdetben belülre, majd kifelé mozgatjuk. A bőr gurítását többször megismételjük, amíg pirosra nem vált. A masszázs végén néhány kézmozdulatot tesznek a lábakon az ágyék felé.

Cellulit masszázs - hatások

A cellulit masszázs pozitív hatásokkal bír. Karcsúsítja a test egyes részeit, és megszabadul a narancshéjtól. A mikrocirkuláció stimulálásával növeli a bőr alatti szövetek vérellátását és stimulálja az ereket a munkára. Rugalmasabbá teszi az erek falát, és a test sima és szilárd lesz (feszesíti a bőrt és a bőr alatti zsírszövetet). Oxigenálja és táplálja a szöveteket.

Csökkenti az alsó végtagok duzzanatát, a hegeket, a striákat és a test kerületét. Serkenti a fibroblasztokat elasztin és kollagén termelésére. Javítja a bőr tónusát. Felgyorsítja az anyagcserét. Csökkenti az izomfájdalmakat. Antikoaguláns, stimuláló, relaxáló és nyugtató tulajdonságokkal rendelkezik. A bőr ragyogóbbá és simábbá válik.